Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!


    Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

    Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

    Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

    espa banner
    Top
    ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΙΓΙΝΑ - ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ -
    8242
    tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-8242,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

    ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΙΓΙΝΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

    Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΙΓΙΝΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

    ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΙΓΙΝΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

    €40

    ανα άτομο

    Ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου

     

    Αναχώρηση για τον Πειραιά επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Αίγινα.

    Πρώτος μας σταθμός για  προσκύνημα στην Μονή του Αγίου Νεκταρίου που εορτάζει .Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στις μέρες μας είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ορθοδοξίας, αποτίοντας φόρο τιμής στο νεότερο Άγιο της πίστης μας.

    Επόμενος σταθμός μας ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς . Ο Ναός της Αφαίας είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που μπορεί κανείς να δει στο νησί της Αίγινας. Έχει χτιστεί πάνω σε λόφο 160 μ, περιτριγυρίζεται από πεύκα και ξεχωρίζει για τη μοναδική ενέργειά του. Από τους Προϊστορικούς κιόλας χρόνους (1300 π.Χ.) αποτελούσε έναν μοναδικό τόπο λατρείας. Το ιερό του όμως ήκμασε κατά τους Αρχαϊκούς Χρόνους, όταν οικοδομήθηκαν στην ίδια θέση τρεις ναοί με τον τελευταίο στη σειρά να διατηρείται μέχρι σήμερα.

    Επιστροφή στην πόλη της Αίγινας για να περπατήσουμε και να απολαύσουμε τα αρχοντικά της σπίτια , τις γραφικές της πλατείες και θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα . Απόπλους του πλοίου και θα επιστρέψουμε στον Πειραιά και από εκεί για Αθήνα. Τιμή: 40€

     

     

    ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

    Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, αποτελεί ένα άριστο δείγμα της βαθιάς θρησκευτικότητας των κατοίκων του νησιού και του τρόπου που επιλέγει ο λαός του να τιμά την μνήμη των Αγίων του. Μόνο μέσω της ενδοσκόπησης αυτής της βαθιάς Πίστης, ο επισκέπτης της Αίγινας μπορεί να κατανοήσει την επιλογή για την κατασκευή ενός τέτοιου οικοδομήματος. Και πράγματι, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Ορθοδοξίας και η οικοδόμηση του αποτελεί έργο βαθιάς πίστης και προσήλωσης. Ο ναός θεμελιώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1973 και τα εγκαίνια του έγιναν τον Μάιο του 1994. Κατά την διάρκεια των 21 ετών της κατασκευής του, πολλές ήταν οι φορές που οι καταστάσεις οδηγούσαν σε οικονομικό αδιέξοδο. Αλλά όπως λένε οι γερόντισσες του μοναστηριού “ο Άγιος πάντα βοηθούσε” και τα προβλήματα επιλύονταν. Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι η χρηματοδότηση αυτού του έργου έγινε από τους πιστούς της Μονής του Αγίου Νεκταρίου: πότε με τα λιγοστά χρήματα των κεριών στο παγκάρι και πότε με μικρές ή μεγάλες δωρεές επωνύμων ή ανωνύμων δωρητών.

    Ιδιαίτερη αναφορά για την κατασκευή του περίλαμπρου ναού του Αγίου Νεκταρίου θα πρέπει να γίνει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιερόθεο οι ευσεβείς αγώνες και οι προσπάθειες του οποίου λειτούργησαν καταλυτικά στην οικοδόμηση του ναού.

    Ειδικότερα, η κατασκευή αποτελείται από δύο ξεχωριστούς ναούς: τον Υπόγειο και τον Υπέργειο. Το εμβαδόν του εσωτερικού των δύο ναών είναι περίπου το ίδιο (υπερέχει ελαφρά ο Υπέργειος) 635 τμ. Εδώ θα πρέπει να προστεθούν και οι δύο γυναικωνίτες με συνολικό εμβαδό 560 τμ. Τους λατρευτικούς χώρους του ναού, συμπληρώνουν δύο παρεκκλήσια και πέντε βαπτιστήρια. Εντυπώσεις θαυμασμού προκαλούν στον επισκέπτη τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 42 και 27 μέτρων αντίστοιχα, αλλά και ο τρούλλος του ναού μοιάζει να “αγκαλιάζει” ολόκληρο το οικοδόμημα. Η συνολική χωρητικότητα του ναού μαζί με τα περίστωα (το εμβαδόν τους ξεπερνά τα 1.200 τμ) είναι 9.000 άτομα.

    Σήμερα το έργο της οικοδόμησης του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου έχει περατωθεί και απομένει το μεγάλο έργο της αγιογράφησης του και μερικά μικρότερα συμπληρωματικά έργα.

    ΝΑΟΣ ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Ναός της (Αθηνάς) Αφαίας βρίσκεται στην Αίγινα, στο ιερό αφιερωμένο στην ομώνυμη θεότητα. Βρίσκεται σε ύψος 160 μέτρων στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το ιερό επίσης βρίσκεται 29 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ακρόπολης των Αθηνών.

    Η θεότητα ταυτίζεται με την κρητική Δίκτυννα ή Βριτόμαρτη. Σύμφωνα με μια σύμπτυξη μύθων από την ελληνική μυθολογία, ο βασιλιάς της Κρήτης Μίνως ερωτεύθηκε τη Βριτόμαρτη και την κυνηγούσε και εκείνη για να γλυτώσει έπεσε στη θάλασσα. Την έσωσαν όμως ψαράδες που τη μετέφεραν στην Αίγινα, αλλά κι εκεί την κυνηγούσε ένας από αυτούς. Κατέφυγε λοιπόν στο ιερό άλσος της Άρτεμης και εξαφανίστηκε με τη βοήθεια της θεάς. Σίγουρη είναι η σχέση της με την Άρτεμη, καθώς αλλού αναφέρεται η Βριτόμαρτις ως νύμφη, κόρη της, ενώ η ίδια η Άρτεμη έχει τα λατρευτικά ονόματα Αφαία, Βριτόμαρτη, Δίκτυννα[5].

    Όταν οι ντόπιοι έψαξαν να τη βρουν βρήκαν στη θέση της ένα άγαλμα κι έτσι την ονόμασαν Αφαία (δηλαδή άφαντη). Στη θέση εκείνη ίδρυσαν αργότερα οι Αιγινήτες ένα ιερό και αργότερα χτίστηκε ναός, ο οποίος χρονολογείται στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στην οποία πήρε μέρος και το νησί. Η εύρεση της θεότητας πραγματοποιήθηκε μετά την ανακάλυψη αρχαϊκής επιγραφής. O αρχικός τύπος του ονόματός της είναι Άφα. Το ιερό της Αφαίας το αναφέρει ο Παυσανίας. Πριν βρεθούν οι επιγραφές, το θεωρούσαν ιερό της Αθηνάς ή του Ηρακλή.

    Ο ναός που σώζεται σήμερα χρονολογείται γύρω στο 500-490 π.Χ.: είναι ο δεύτερος, καθώς ο πρωιμότερος δωρικός χρονολογείται στο 570-560 π.Χ. και καταστράφηκε από πυρκαγιά γύρω στο 510 π.Χ. Βαθμιαία το ιερό της Αφαίας παρήκμασε μετά και την αθηναϊκή κυριαρχία στην Αίγινα και μόνο κάποιες επισκευές έγιναν τον 4ο αι. π.Χ. Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα είχε πια εγκαταλειφθεί. Ο ναός θεωρείται ως κορυφαία δημιουργία της αρχαϊκής αρχιτεκτονικής και πιστεύεται ότι αποτέλεσε το ναό πρότυπο για τους αρχιτέκτονες του ΠαρθενώναΙκτίνο και Καλλικράτη.

    Στο πλάτωμα του υψώματος στα βορειοανατολικά του νησιού, φαίνεται ότι είχε ιδρυθεί ένας μικρός ναός που δεν σώζεται κανένα ίχνος του. Ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές, στα θεμέλια του βωμού, που υπήρχε εμπρός από τον ναό.

     

    Δείτε τον καιρό

    • Αναχώρηση
      ΟΜΟΝΟΙΑ / ΠΑΤΗΣΙΩΝ / ΓΑΛΑΤΣΙ / ΑΧΑΡΝΩΝ
    • Περιλαμβάνει
      Εισιτήρια πλοίων
      Μεταφορά με Πουλμαν
    • Δεν Περιλαμβάνει
      Πλήρη διατροφή
      Ημιδιατροφη
      Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
      Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
      Διαμονή σε Ξενοδοχείο
      Τουριστικός Οδηγός
      Πρωινό